Kohët e fundit, komuniteti lokal SEO u përball me një përditësim të madh që synon renditjen e kërkimit lokal. Në njoftimin e tyre, Google ndau një artikull të dobishëm që jep detaje se si tregtarët dhe pronarët e bizneseve mund të përmirësojnë renditjen lokale.

Ja çfarë po i këshillojnë ata të kenë parasysh përdoruesit e Profilit të Google Biznesit:

 

Mbajtja e informacionit të përditësuar mund të rrisë vizibilitetin e faqes

Për të maksimizuar sa shpesh shfaqet biznesi juaj në rezultatet e kërkimit lokal, Google inkurajon përdoruesit që t’i mbajnë profilet e tyre të plota, të sakta dhe tërheqëse.

Ja çfarëduhet pasur parasysh:

Verifikimi i vendndodhjeve – Për të qenë në gjendje të shfaqeni para së gjithash në Google Maps, sigurohuni që të verifikoni vendndodhjen tuaj përmes një prej opsioneve të ndryshme (p.sh.: kartolinë, telefonatë, email ose Google Search Console)

Futja e informacionit të biznesit – Google deklaron se bizneset me informacion të saktë dhe të plotë të biznesit në profilet e tyre janë më të lehta për t’u përshtatur me kërkimet e duhura. Pra, sigurohuni që të keni shtuar adresën, numrin e telefonit, kategorinë dhe çdo atribut përkatës.

Ndërveprimi me komentet – Përgjigjja ndaj komenteve pozitive dhe negative mund të tregojë se jeni aktiv në profilin tuaj dhe kujdeseni për klientët tuaj. Google gjithashtu pretendon se vlerësimet pozitive mund të rrisin dukshmërinë në kërkim. Përditësimi i orarit tuaj – Pasja e orëve të sakta të funksionimit në profilin tuaj mund të ndihmojë që vizitorët të kenë mundësi të vizitojnë vendndodhjen tuaj me besim. Përveç orëve normale, sigurohuni që të përdorni edhe orare të veçanta për të treguar mbylljet gjatë festave. 

Ngarkimi i fotove – Shfaqni produktet, ekipin tuaj dhe më shumë duke shtuar foto dhe video në profilin tuaj të biznesit.

 

3 pikat kryesore që sipas Google përcaktojnë renditjen lokale

1 Njohja

Kjo i referohet sa i njohur është biznesi juaj, në internet dhe madje edhe jashtë linje. Kur bëhet fjalë për informacionin në internet që Google gjen për biznesin tuaj, ata marrin parasysh gjëra të tilla si renditjet organike, artikujt, lidhjet dhe drejtoritë. Një pjesë e rëndësisë janë edhe komentet tuaja të mbledhura në profilin tuaj të Google biznesit.

2 Largësia

Një nga treguesit kryesorë se ku shfaqeni në rezultatet e kërkimit lokal është distanca juaj nga vendndodhja e kërkuesve ose identifikuesit e vendndodhjes që ata kanë shtuar në pyetjen e tyre (p.sh. sushi në Green Point.) Sa më afër të jeni në atë zonë që Google ka përcaktuar, aq më shumë ka të ngjarë të renditeni.

3 Relevanca

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, ne kemi rëndësi, e cila është e lidhur me qëllimin e përdoruesit. Kjo është ajo ku Google do të përcaktojë se cilat biznese ata besojnë se do të përputhen me atë që përdoruesi kërkon. Sa më shumë informacion të shtoni në profilin tuaj të biznesit, aq më mirë Google mund të kuptojë se si t’ju përshtatë me pyetjet e kërkimit. 

Marrë: https://www.sixthcitymarketing.com/2022/01/12/improve-local-rankings-google/