Automatizimi i aktiviteteve tuaja të marketingut me email mund të arrijë sa më shumë klientë të jetë e mundur duke ju kursyer para, duke rritur efektivitetin e funksionimit dhe duke ndihmuar të ardhurat nga shitjet. 

Rrit angazhimin duke segmentuar email-at

Duke përdorur automatizimin e marketingut, ju mund ta ndani listën tuaj të klientëve në grupe të veçanta dhe t’i dërgoni mesazhe të ndryshme secilit grup në varësi të preferencave, demografisë ose sjelljes së tyre blerëse.

Për shembull, nëse kompania juaj shet telefona, ju mund t’u dërgoni mesazhe të ndryshme konsumatorëve që kanë treguar interes ose për një iPhone ose një telefon Android. Kjo garanton që marrësit e emaileve marrin vetëm materiale që janë të rëndësishme për ta.

Në mënyrë të ngjashme, nëse keni një kompani veshjesh, mund ta segmentoni listën tuaj sipas gjinisë ose moshës. Njerëzit në të njëzetat e tyre që marrin email për një shitje për të vegjlit është e padobishme. Në mënyrë të ngjashme, përditësimi i klientëve meshkuj në lidhje me xhaketat e femrave është, përsëri, i pakuptimtë.

Dërgoni e-mail transaksionesh

Email-et e transaksioneve janë njoftime që u dërgohen vizitorëve të faqes së internetit menjëherë kur ata përfundojnë një aktivitet specifik. Shembujt janë të bëni një blerje,  t’i lini produktet në shportën e tyre pa përfunduar me sukses. Email-at e transaksioneve shpesh përfshijnë detaje të përgjithshme që pritet të marrë konsumatori, të tilla si një orar dërgimi ose një kujtesë për të kontrolluar shportën e tyre.

Ndërsa emailet promovuese dhe të shitjeve janë jetike – emailet e transaksioneve janë të domosdoshme. Ato përmbajnë detaje që konsumatori i pret dhe i nevojiten.

Për ta bërë këtë një hap më shumë, mund të krijoni të ardhura të mëtejshme nga emailet tuaja të transaksionit. Një email që i kujton të kontrollojnë shportën e tyre të pambikëqyrur mund të përfshijë një kupon, dhe një email me një orar dërgimi mund të përbëhet nga një listë e produkteve të rekomanduara. Këto do ta nxisin klientin të ndërmarrë veprimet e radhës dhe të rrisë angazhimin.

Strukturimi i fushatave tuaja të marketingut

Ju mund të planifikoni email javë ose muaj përpara kohe dhe të krijoni marketing të përmbajtjes së mediave sociale pa qëndruar në kompjuter në çdo kohë.

Software i automatizimit transformon 15-20% të klientëve në fitime. Kjo është një pjesë e konsiderueshme e tregut tuaj të synuar që mund të humbisni!

Marketingu me email ju lejon të ndërtoni një fushatë të tërë në një pjesë të kohës që mund të aktivizohet automatikisht në kohën që ju specifikoni. Për më tepër, mund të verifikoni që informacioni i jepet audiencës së saktë, duke rezultuar në një kthim më të lartë nga investimi.

Minimizon koston

Nëse e kryeni marketingun me email, ju duhet një ekip i madh për të analizuar emailet, për të analizuar statistikat dhe për të dërguar mesazhe specifike. Megjithatë, me automatizimin e marketingut me email të integruar në biznesin tuaj, ju minimizoni kohën, përpjekjen dhe punën.

Kjo nuk do të thotë se eliminon të gjitha kostot tërësisht. Ju ende duhet të investoni në:

Software për automatizimin e marketingut me email

Punonjës të aftë që kuptojnë se si të përdorin software-n

Një burim për të krijuar përmbajtje marketingu.

Për shkak se fitoni më shumë duke bërë më pak, keni një shans më të mirë për të rritur kthimin tuaj.

Minimizon gabimet

Bërja e gabimeve drejtshkrimore ose dërgimi i një emaili shumë shpejt mund ta bëjë marrësin të humbasë besimin në biznesin tuaj. Ai tregon një humbje interesi dhe saktësie, edhe pse procedurat e postës elektronike mund të vërtetohen dhe rishikohen disa herë përpara se të dalin drejtpërdrejt.

Sinkronizoni emailet tuaja të marketingut me ciklet tuaja të blerësit

Le të supozojmë se produkti që shisni ka një jetë mesatare prej 6 muajsh. Ju mund të planifikoni email për 5 muaj pasi klientët të kenë blerë produktin si një kujtesë për ta risjellë atë. Ju gjithashtu mund të dërgoni email që përputhen me tendencat e blerjeve sezonale ose të dërgoni sinjalizime për produkte të ngjashme me ato që një blerës ka blerë kohët e fundit.

Rreth 67% e klientëve heqin abonimin për shkak të marrjes së emaileve të parëndësishme. Sinkronizimi i emaileve tuaja të marketingut me ciklet tuaja të blerësve do t’ju ndihmojë të qëndroni të rëndësishëm për klientët tuaj. Edhe nëse e duan produktin, marrja e emaileve promocionale për produktin e blerë së fundmi mund t’i acarojë.

Rritja e angazhimit përmes Fushatave Drip

Nëse ka mungesë angazhimi, të gjitha fushatat tuaja të marketingut mund të shkojnë kot. Si të siguroheni që drejtuesit tuaj të jenë të angazhuar pa i lënë pas vazhdimisht ato? Përgjigja është fushatat me pika. Organizatat që angazhojnë perspektivë duke përdorur fushatat e postës elektronike drip krijojnë mesatarisht 80% më shumë shitje.

Një fushatë e-mail drip përbëhet nga mesazhe të parashkruara të dërguara automatikisht bazuar në një orar ose aktivitet të përdoruesit. Ju mund t’i përdorni këto emaile për t’iu përgjigjur pyetjeve të bëra shpesh, për të menaxhuar shqetësimet e klientëve dhe për të treguar se si mallrat tuaja i zgjidhin problemet, duke i mbajtur të ngrohtë perspektivat tuaja derisa të jenë të interesuar të blejnë.

Shpesh, bizneset gabojnë kur dërgojnë emaile që janë shumë të përgjithshme, fokusohen në veçoritë mbi përfitimet ose neglizhojnë blerësit.

Analizoni marketingun tuaj me email

Çdo software gjysmë i mirë i automatizimit të marketingut me email do të përfshijë veçori të analizimit dhe raportimit. Kjo do të ndihmojë në matjen e suksesit të fushatave të marketingut që filloni dhe do ta bëjë ekipin tuaj më të përgjegjshëm për kontributet e tyre.

Mund të vëzhgoni lehtësisht se si iniciativat tuaja të marketingut nxisin shitjet falë të dhënave gjithëpërfshirëse. Kjo ju mundëson të synoni fushata specifike ku mund të përmirësohen rezultatet, duke lejuar ekipin tuaj të bëjë rregullimet e nevojshme.

Shembuj të automatizimit të postës elektronike

Për të kuptuar se si funksionon automatizimi i postës elektronike dhe përfitimet që ai sjell, është thelbësore që të njihni situatat ku mund të përdorni automatizimin e postës elektronike. Përdorimi i software-t duhet të jetë i tillë që të ruajë rëndësinë, të reduktojë përpjekjet dhe kostot – duke siguruar personalizimin maksimal.

Email-at e ditëlindjes

Ju mund të dërgoni urime të automatizuara për ditëlindjen e secilit përdorues duke përdorur informacionin e përdoruesit që përmbajnë aplikacionet tuaja.

Email-at e braktisjes së shportës

Disa konsumatorë vendosin produkte në shportën e tyre, por i lënë para se të ndërmarrin hapin përfundimtar. Kjo mund të jetë për shkak se ata harruan, kishin nevojë për kohë për të menduar, ose thjesht ndryshuan mendje. Dërgimi i emaileve të automatizuara për konsumatorë të tillë mund të shërbejë si kujtesë efektive.

Email-at e ankesave të klientëve

Sigurimi që klienti të ndihet i dëgjuar dhe i përqendruar është prioriteti më i madh. Përpara se dikush t’i përgjigjet pyetjes së tyre individuale, është e nevojshme të dërgoni email të automatizuar për t’i informuar ata se ankesa është regjistruar. Kjo tregon se ekipi po punon për të dhe i mban ata të qetë derisa çështja e tyre të zgjidhet.

Email për besnikëri

Një përdorim tjetër i shkëlqyeshëm i dërgimit të emaileve të automatizuara mund të jetë për konsumatorët që kanë blerë produkte të mjaftueshme për të arritur një standard të caktuar ose vizitorë shumë të shpeshtë të faqes në internet. Ju mund ta automatizoni procesin për t’u dërguar atyre stimuj të mëtejshëm si kupona zbritjeje.

Email rikujtues

Sistemi i automatizuar gjithashtu duhet të jetë në gjendje të gjurmojë aktivitetin e konsumatorëve. Ju mund ta përdorni atë për t’u kujtuar klientëve se ata nuk kanë qenë aktivë për një numër të caktuar ditësh. Një email që fillon me “Na mungoni, Emri” mund të tërheqë vëmendjen e klientit dhe ta inkurajojë atë të bëjë një vizitë në faqen tuaj të internetit.

Konkluzioni

Megjithëse planifikimi i hershëm mund të marrë pak kohë, ju do të kurseni një sasi të konsiderueshme kohe dhe parash në planin afatgjatë. Marketingu juaj me email do të bëhet më i strukturuar dhe më i rëndësishëm, duke rritur angazhimin dhe të ardhurat e përdoruesve. Duke pasur parasysh avantazhet e mësipërme, integroni automatizimin e marketingut me email në biznesin tuaj për të filluar të merrni më shumë fitime.