MANDERINA MARKETING

+ TOURISM CONSULTANCY

ÇFARË BËJMË PËR JU!

Strategji Marketingu

Zhvillimi i një strategjie marketingu është shumë i rëndësishëm për çdo biznes. Edhe nëse jeni një biznes i vogël, dëshironi të rriteni dhe të shisni më shumë. Por pa një strategji marketingu dhe buxhet, ka të ngjarë të jenë joefikase.

LEXO MË SHUMË

Konsulencë Turizmi

Jeni një bashki që dëshironi më shumë vizitorë në qytetin/rajonin tuaj, një ministri që dëshiron të zhvillojë një strategji turizmi, apo një organizatë ndërkombëtare që dëshiron të investojë mbi potencialin turistik në Shqipëri?

LEXO MË SHUMË

Organizim Eventesh

Ne mund të organizojmë me sukses evente për klientët tanë, privatë dhe publikë. Pavarësisht se cila është tema juaj apo numri i të ftuarve tuaj, ne mund ta bëjmë eventin tuaj të suksesshëm.

LEXO MË SHUMË

Reklama me pagesë

Reklamimi me pagesë referohet gjithashtu si Pay-Per-Click (PPC) dhe përfshin reklamimin në Google dhe motorat e tjerë të përkthimit.Këto reklama i prezantohen një audience që përcaktohet në platformë.

LEXO MË SHUMË

Optimizim i faqes web

A po i kthen faqja juaj e internetit vizitorët në blerës me një normë të qëndrueshme konvertimi? A e prezanton mirë faqja juaj e internetit kompaninë tuaj dhe a ofron një përvojë të mirë tek përdoruesi, veçanërisht në pajisjet celulare?

LEXO MË SHUMË

Shërbime kreative

Ne nuk bëjmë vetëm logo ose dizajne, ne tregojmë histori biznesi. Dizajni ynë krijues është unik, efektiv dhe i paharrueshëm. Nga një logo e thjeshtë tek një markë e korporatës, çdo krijim vizual duhet të përfaqësojë imazhin tuaj.

LEXO MË SHUMË

INDUSTRITË 

Që nga themelimi, Manderina Marketing & Tourism Consultancy ka punuar me kompani të ndryshme në një sërë industrish, duke ofruar marketing dhe konsultime për turizëm dhe akomodimin, marketing për prodhuesit vendas, marketing të kujdesit shëndetësor, marketing për institucionet arsimore dhe shumë të tjertë tjerë. Disa nga industritë në të cilat jemi të specializuar:

TURIZMI & MIKËPRITJA

Turizmi është industria kryesore në Shqipëri. Mbështetja dhe përfshirja jonë në këtë sektor ka nisur që në vitin 2004 kur ndërtuam platformën e parë të prenotimeve të hoteleve në Shqipëri. Ne kemi mbështetur biznese dhe organizata të shumta në brandimin e destinacionit, akomodimin, restorantet.

LEXO MË SHUMË

AGROBIZNESI

Bujqësia është sektori më i madh i punësimit në Shqipëri. Në thelb, kjo industri nuk kishte asnjë lidhje me internetin më parë. Por lidhja me turizmin (agroturizmin) ka krijuar nevojën për të tërhequr turistët, vendas apo të huaj.Ne i kemi mbështetur ata me marketingun online dhe ngritjen e kanaleve të shitjes.

LEXO MË SHUMË

ARSIMI

Arsimi është konsideruar tradicionalisht një aset i rëndësishëm në shoqërinë shqiptare.Gjatë pandemisë, arsimi gjithashtu ndryshoi në mënyrë drastike, shkollat hynë në internet dhe ofronin mësim në distancë. Ne kemi mbështetur shkollat ndërkombëtare dhe qendrat e trajnimit me aktivitetet promovuese dhe lançuese.

LEXO MË SHUMË

SHËNDETËSIA

Kujdesi shëndetësor ka qenë gjithmonë një sektor i rëndësishëm, veçanërisht tani me situatat pandemike njerëzit janë më të interesuar për shëndetin e tyre dhe bizneset në këtë fushë janë më të gatshme të rrisin ofertën e tyre online dhe të ndërveprojnë me pacientët e tyre. Portofoli ynë përfshin: klinikat e syve,

LEXO MË SHUMË

RRETH NESH

Manderina Marketing & Tourism Consulting përbëhet nga një ekip me më shumë se 20 vjet përvojë pune në marketing dhe turizëm dhe me arsim perëndimor.

Kemi punuar për agjenci të mëdha ndërkombëtare (Banka Botërore, GIZ, Swiss Cooperation, USAID, BE, etj.), Institucione qeveritare, komuna lokale, OJF, biznese private në turizëm, bujqësi, arsim etj.

Manderina ofron shërbime të nivelit të lartë, të personalizuar dhe të ofruar nga profesionistë me përvojë të lartë të marketingut dhe turizmit. Ne jemi në dispozicion të klientëve tanë në çdo kohë dhe krenohemi me cilësinë dhe rezultatin e punës sonë.

kompani marketingu tirane

PUNËT TONA

agjensi marketingu Tirane

Visit Gjirokastra – Brandimi i Destinacionit

Qëllimi i projektit Visit Gjirokastra ishte zhvillimi i një identiteti të markës, ndërtimi dhe mirëmbajtja e një portali turistik për Qarkun e Gjirokastrës në bashkëpunim me aktorë të tjerë të turizmit të organizuar nën një Bord Menaxhues. Përgatitëm dhe prezantuam një koncept strategjie marketingu, një paketë totale marketingu online dhe offline, branding etj. dhe mund të themi me krenari se ky ka qenë një nga pikat tona historike, pasi është një simbol i modeleve DMO në Shqipëri deri tani.

Faqja e internetit është e para në Google për fjalët kyçe të fokusuara dhe ka një komunitet prej 30 K+ dhe një shtrirje prej 300 K + në reklama dhe postime.

kompani marketingu Tirane

Albania Holidays – Strategji Marketingu

Albania Holidays, së bashku me degët e saj në Kosovë (Kosovo Holidays) dhe Maqedoninë e Veriut (Macedonia Holidays) është një nga klientët tanë kryesorë. Marketingu për këtë kompani është bërë që nga themelimi i tyre dhe ka mbuluar strategjinë e marketingut, brendimin, prezencën online (faqe, media sociale, SEO etj.) dhe offline (media e printuar, broshura, banderola, fletëpalosje, karta vizite etj.). Rezultati është se prania në internet, markimi i kompanisë dhe renditja organike janë shpaguar me drejtime dhe biznese të rëndësishme.

kompani PR Tirane
KQZ-Fushatë ndërgjegjësimi

Për shkak të ndryshimeve të shumta në drejtimin e KQZ/KQZ, ky institucion nuk kishte një imazh homogjen dhe humbi fuqinë e komunikimit me publikun. Ne morëm detyrën e unifikimit të pranisë së KQZ/KQZ, veçanërisht në internet, duke rritur ndjekësit e saj bazë dhe duke menaxhuar fushatat e marketingut me pagesë. Rezultatet në një periudhë 6 mujore ishin të mahnitshme, në Facebook rritja ishte 250% nga 4 K në 14 K, dhe në Instagram ishte 500% për qind më shumë, prej fushatës por edhe prej përmbajtjes së kuruar.

Panairi Study in Europe
EU Study Fair -Fushatë ndërgjegjësimi

Fushata e ndërgjegjësimit përfshinte blerje mediatike nëpërmjet intervistave në kanalet më të rëndësishme televizive, si Top Channel, Transmetuesi Publik Publik Kombëtar RTSH, A2CNN dhe media të tjera si Business Magazine etj. Përveç kësaj ne kemi prodhuar edhe një video të animuar kushtuar ngjarjes që u transmetua në Top Channel dhe Club FM, gjithashtu në Qendrat Tregtare, QTU dhe TEG. Jemi shumë të lumtur që drejtojmë një fushatë kaq komplekse dhe të suksesshme e cila çoi në një panair të suksesshëm.  Mbi 2000 persona morën pjesë në këtë aktivitet, 700 prej tyre studentë, të interesuar për të aplikuar.

agjensi marketingu
Blishqip.al – E-commerce

Blishqip.al është platforma më e re e-commerce e ndërtuar nga Manderina  me synimin për të ofruar produkte shqiptare vetëm për ju. 

Synimi i tyre është të arrijnë të sigurojnë një përvojë të këndshme në dyqanin e tyre online ku porosia vjen në shtëpinë tuaj me korrektësi. 

Avantazhi i tyre thelbësor është të ofrojë produktet më të mira shqiptare me çmime konkurruese dhe shërbim klienti të pakrahasueshëm. 

Le të fillojmë 

 Le të punojmë bashkë për projektin tuaj!