Sipas një raporti të ri të Amadeus, mysafirët në hotel kanë 2 herë më shumë gjasa të përjetojnë ankth dhe pasiguri kur bëjnë pagesa në hotel sesa kur bëjnë pagesa të përditshme online në shtëpi.

Hulumtimi, i kryer në mesin e udhëtarëve në Mbretërinë e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara dhe Brazil në tremujorin e dytë 2022 nga agjencia e kërkimeve psikologjike Innovationbubble, zbulon se 40% e të anketuarve raportojnë sfida për të paguar në hotele, me një të tretën e mysafirëve të hotelit që thonë se nuk ishin në gjendje të paguajnë me mënyrën e tyre të preferuar të pagesës gjatë një qëndrimi të fundit.

“Imagjinoni të qëndroni në një hotel me shërbime të larta dhe të mos jeni në gjendje të paguani me kartën tuaj ose metodat dixhitale që përdorni çdo ditë, si PayPal ose WeChat Pay,” thotë Jean-Christophe Lacour, kreu i menaxhimit dhe shpërndarjes së produkteve të Amadeaus.

Përvoja, thotë ai, përkeqëson perceptimet e mysafirëve për qëndrimin e tyre në hotel, duke ia atribuar situatën “fragmentimit të gjatë në sektorin e mikpritjes”.

Sipas studimit, konsumatorët kanë shumë më pak gjasa t’i lidhin pagesat e hotelit me ndjenja pozitive si “lehtësia” ose “komoditeti.” Tridhjetë e nëntë për qind e të anketuarve raportojnë se ndjejnë ankth se pagesa e tyre në hotel mund të mos kalojë. Pesëdhjetë e katër për qind thonë se u ngelet në mendje kur e kanë të vështirë të bëjnë një pagesë dhe 77% besojnë se është përgjegjësi e hotelit që ta bëjë pagesën të lehtë.

Për të lehtësuar pagesën e lehtë, 66% e udhëtarëve thonë se hoteli duhet të ketë kartën e tyre në website, ndërsa 90% besojnë se duhet të jenë në gjendje të kontrollojnë shpenzimet e tyre në aplikacionin e hotelit – funksione të zakonshme në ekonominë aktuale dixhitale dhe midis agjencive të udhëtimit në internet, por jo ndër të gjitha markat e hoteleve.

Amadeus thotë se problemet e pagesës janë veçanërisht të mprehta për mysafirët kinezë, të cilët preferojnë të paguajnë me kartat WeChat Pay, AliPay ose China Union Pay, por mund të detyrohen të paguajnë me para në dorë ose të gjejnë metoda alternative lokale kur udhëtojnë. Ose mysafiri kinez mund të vendosë të rezervojë përmes një OTA dhe jo drejtpërdrejt me hotelin.

“Përveç rastit kur zinxhirët e hoteleve u mundësojnë klientëve të paguajnë lehtësisht, duke përdorur metodën e tyre të preferuar të pagesës, industria ka të ngjarë të lërë ndikimin e mëtejshëm tek ndërmjetësit e palëve të treta që po i bëjnë gjithnjë e më shumë pagesat një prioritet”, thotë Lacour.

“Çdo markë hoteli që është serioze për ndërtimin e një marrëdhënieje dixhitale më të ngushtë, më kuptimplotë me mysafirët e saj, duhet të jetë serioze edhe për pagesat.”

Përmirësimi i përvojës së pagesës së mysafirëve do të ndihmojë gjithashtu hotelet të ndjekin më shumë shitje të bazuara në atribute, sipas raportit. Hotelet mund t’i mbajnë në website detajet e pagesës së mysafirit, duke e bërë më të lehtë shitjen e ofertave përpara se vizitori të regjistrohet, ndoshta nëpërmjet aplikacionit të hotelit.

Studimi gjithashtu vë në dukje se industria e hotelerisë është e ngadaltë në adoptimin e inovacioneve të pagesave të tilla si shërbimet bli-tani-paguaj-më vonë, të cilat i lejojnë mysafirët të paguajnë me këste mujore fleksibël.