Për çdo biznes, është e rëndësishme që të ketë një prani në internet – dhe jo thjesht të ketë një faqe interneti. Që të renditesh mirë në google, që njerëzit që ju kërkojnë ju, apo produktet tuaja t’;ju gjejne kollaj ju duhen disa praktika SEO.

SEO eshte akronim i (Search Engine Optimisation), në shqip optimizim i motorëve të kerkimit dhe ka të bëjë me vendosjen e kodeve kryesore që kanë të bëjnë me produktin tënd.
Në fakt nuk është vetëm Google motor kërkimi, ka dhe të tjerë. Por padiskutim Google përbën 81% të kërkimeve ne desktop në mbarë botën, duke marrë mesatarisht 57,000 klikime për sekondë, 100 miliardë kërkime në muaj dhe 2 trilion kërkime në vit. Kjo është një mundësi gjigande që biznesi juaj apo emri juaj të dalë gjatë këtyre kërkimeve dhe ju të keni blerës apo klientë potencialë nga e gjithë bota.
SEO nuk është vetëm e mirë për të sjellë trafik apo klikime në faqen tuaj të internetit, por do të merrni më shumë klientë në dyert tuaja dhe më shumë ndjekës në llogaritë tuaja të medias sociale. Pothuajse tre të katërtat e konsumatorëve që bëjnë një kërkim online lokal përfundojnë në të vërtetë duke vizituar dyqanin aty rrotull, nëse është në një distancë pesë milje pranë tyre.
Facebook gjithashtu ka një pushtet të jashtëzakonshëm në tërheqjen e  klientëve drejt faqeve tuaja të internetit. Shumë njerëz tashmë kërkojnë një fjalë, një produkt, direkt në Facebook.
Facebook prodhoi 61 për qind të të gjitha vizitave në faqet e internetit në 2016, kështu që nuk është çudi që një shumicë e bizneseve inkorporojë mediat sociale në strategjitë e tyre të SEO.
Manderina Promotions, është një nga kompanitë shqiptare që e ofron në shërbimet e veta strategjinë SEO për bizneset.