Pas goditjes së pandemisë COVID-19, bota ka ndryshuar. Të gjithë po i afrohen një mënyre pune pa kontakt. Dhe i gjithë proçesi i dixhitalizimit ka marrë një vrull specifik.

Industria e udhëtimeve, e cila u ndal, po hapet. Por këtë herë gjërat janë ndryshe. Udhëtarët do të preferonin markat mbi çdo ofrues shërbimi lokal. Sepse, ata i gjejnë markat të besueshme. Dhe një nevojë kritike që një kompani të bëhet markë është të ketë një faqe interneti të plotë. Por, përvoja jonë thotë se bizneset e mikpritjes nuk e konsiderojnë me rëndësi faqen e internetit dhe shmangin ta kenë atë.

Që të jemi të sinqertë, do ta anashkalonim mendimin për të vizituar një hotel ose restorant që nuk ka një prani në internet. Ne jemi gjithmonë të etur të dimë gjithçka për vendin ku jemi duke qëndruar ose duke ngrënë, dhe një faqe interneti na ndihmon për këtë.

Kjo ndodh me shumicën e udhëtarëve anembanë globit.

70% e të ftuarve thonë se mbështeten në imazhet e faqes në internet.

Mjafton të thuhet, rëndësia e faqes së internetit është e pamohueshme për të marrë mysafirë në pragun tuaj.

Por tani do të pyesni, çfarë është saktësisht një faqe interneti e hotelit/restorantit tuaj? Cila është rëndësia e faqes së internetit?

Çfarë është një faqe interneti në industrinë e mikpritjes?

Për të përcaktuar në terma laik,

Një faqe interneti është një koleksion faqesh në internet që ju ndihmojnë të krijoni një identitet unik të biznesit tuaj dhe të ndani historinë e markës tuaj me mysafirët dhe lexuesit tuaj. Ju ndihmon të lidheni me audiencën tuaj në një nivel më të thellë.

Ju do të mendonit, unë tashmë kam një listim në Google, biznesi im i mikpritjes është i listuar në të gjitha portalet e internetit, atëherë pse duhet të investoj në një faqe interneti?

Nëse marrim parasysh rëndësinë e faqes së internetit, do të gjeni plot arsye për të pasur një të tillë. Megjithatë, ne do t’ju japim 4 arsyet më të mira që do t’ju detyrojnë të keni një të tillë sot, ose më mirë, po ju japim 4 përfitime bindëse të një faqe interneti të hotelit/restorantit tuaj.

1.Krijon faktor besimi me informacion të besueshëm

Pasja e një faqeje interneti i jep besueshmëri të ftuarit për biznesin tuaj të mikpritjes. Le t’ua shpjegojmë këtë me një shembull të përshtatshëm.

‘’Ju jeni duke intervistuar kandidatë për pozicionin e Drejtorit të Përgjithshëm. Tani, a do të punësonit dikë bazuar vetëm në CV ose pamjen e tyre? Ju nuk do ta bënit. E drejtë? Në vend të kësaj, ju do të kontrolloni portofolin, profilin e LinkedIn, aftësitë dhe rekomandimet për të zgjedhur kandidatin e duhur.’’

Në mënyrë të ngjashme, të kesh një website është si krijimi i portofolit të hotelit ose restorantit tuaj në World Wide Web. Ai i ndihmon klientët të kenë akses në informacionin ku mund të mbështeten.

E thënë thjesht, një faqe interneti është një përfaqësim dixhital i biznesit tuaj.

Nga ana tjetër, restorantet kanë përfitime unike për të pasur një faqe interneti. Ekziston një thënie e njohur mes shefave të kuzhinës: ‘’Ju hani fillimisht me sy.’’

Pra, shtimi i fotografive të pjatave të shijshme në faqen tuaj të internetit është një përfitim shtesë. Këto foto do t’i bëjnë klientët tuaj të vendosin porositë e tyre më shpejt.

Studimet thonë se, klientët preferojnë të rezervojnë hotele nëpërmjet agjencive të udhëtimit, por 52% shfletojnë faqen e internetit të hotelit/restorantit për më shumë informacion.

Një faqe interneti rrit probabilitetin për të fituar sa më shumë rezervime.

2. Rrit angazhimin e të ftuarve me disponueshmërinë 24*7

E keni pyetur ndonjëherë veten, pse çdo faqe interneti  ka një formular kërkimi?

E thjeshtë, që klientët të postojnë pyetjet e tyre.

Kjo u mundëson atyre të gjenerojnë pyetje, rezervime të mundshme dhe të kenë një disponueshmëri 24*7 që çon në një angazhim më të mirë të klientëve.

Industria e mikpritjes është mjaft dinamike. Çdo i ftuar ka një pyetje ose dyshim të ndryshëm. Tani, nuk do të jetë e mundur që ata të gjejnë një përgjigje për këto pyetje në internet, çdo herë. Pra, ata plotësojnë një formular. Kjo është më e dobishme për pyetjet e krijuara kur departamenti i rezervimeve është jashtë detyrës.

Përveç kësaj, hotelet mund të shfaqin fotografi të pronës së tyre, vendndodhjes, dhomave dhe restorantit të brendshëm për t’i ndihmuar mysafirët të kenë një ide se çfarë duhet të presin.

Në mënyrë të ngjashme, për restorantet, renditja e një menuje të tërë dixhitale është e dobishme. Klientët tuaj bëhen të vetëdijshëm për ofertat tuaja dhe ata mund të zgjedhin ushqimin e tyre në përputhje me rrethanat. Sigurohuni që të hiqni pjatat e padisponueshme nga faqja juaj e internetit. Kjo ndihmon për të shmangur një situatë zhgënjyese me klientët. Askujt nuk i pëlqen që mungesa e një ushqimi të caktuar të jetë arsyeja për anullimin ose zëvendësimin e porosisë së tyre.

Bizneset këto ditë, përdorin chatbot në website për të rritur konvertimet. Këto chatbot kapin detajet e kontaktit të vizitorit dhe i udhëzojnë ata të bëjnë një rezervim në faqen e internetit. Por fakti argëtues është se ju po merrni rezervime pa u përfshirë.

3.Inkurajon të ftuarit të rezervojnë drejtpërdrejt me ju

Këtu është një ngjarje interesante që na ka ndodhur. Shkuam për pushime vitin e kaluar dhe rezervuam qëndrimin nga një OTA e njohur. Në mbrëmje, pronari i hotelit po pyeste për detajet e rezervimit. U tronditëm  kur na njoftoi për ofertën e disponueshme në faqen e tij të internetit. Mund të kishim kursyer 1000 dollarë nëse do të kishim rezervuar nga faqja e internetit të hotelit. 

Çështja këtu është se hotelet dhe restorantet këto ditë po përpiqen të rendisin veten në çdo kanal rezervimi. Megjithatë, shumica e tyre e neglizhojnë idenë e rrugëtimit të këtyre rezervimeve përmes faqes së tyre të internetit.

Por a e dini se të kesh një faqe interneti kushton shumë më pak se aktivitetet e tjera promovuese në internet? Po është e vërtetë.

Sidoqoftë, ekziston një mit më i madh për faqet e internetit, që krijimi i një faqeje interneti është i kushtueshëm. Në realitet, nuk është kështu.

Një faqe interneti ndihmon hotelet në gjenerimin e rezervimeve direkte.

Dhe, nëse restoranti juaj ka një mundësi të dorëzimit në shtëpi, të keni një faqe interneti është një domosdoshmëri për ju. Ashtu si hotelet, ju gjithashtu mund të shmangni tarifat e vendosura nga aplikacionet e shpërndarjes së ushqimit në një farë mase. Dhe, përdorni atë për t’u ofruar klientëve tuaj oferta ekskluzive.

4. Rrit fluksin e mysafirëve tuaj

Pavarësisht nga rezervimet direkte apo jo, një faqe interneti bëhet themeli i secilit prej rezervimeve tuaja. Mysafirët tuaj identifikohen dhe lidhen me ju përmes faqes suaj të internetit dhe informacionit që ndani në të.