Prej disa vitesh rrjetet sociale po përpiqen të mbështesin komunikimin e markave në mënyrën më të mirë të mundshme. Nëse Facebook ose Linkedin janë rrjetet historike, shfaqja e platformave të reja si Instagram sjell një frymë të re. Por si e përmirëson Instagram shikueshmërinë e kompanive turistike?

“90% e përdoruesve ndjekin një biznes në Instagram”. Këtu është statistika që duhet t’i bëjë të gjitha kompanitë të duan të regjistrohen në platformën e krijuar nga Kevin Systrom dhe Mike Krieger. Në epokën e teknologjisë dixhitale dhe rrjeteve sociale, kompanitë po ndërgjegjësohen për rëndësinë e komunikimit të tyre dixhital.

Facebook

Edhe pse është ende rrjeti social me më shumë anëtarë në botë, Facebook josh më pak. Nga viti 2019 deri në vitin 2020, aplikacioni i Mark Zuckerberg është i vetmi që nuk ka vërejtur zhvillim të anëtarësimit, ndërkohë që të gjithë konkurrentët e tij po regjistrojnë ritme rritjeje mbi 20%. Ndërfaqja nuk ka më të njëjtën tërheqje. Moda po ndryshon. Facebook duket se është më pak në harmoni me tendencat aktuale. Të rinjtë po i drejtohen më shumë rrjeteve të reja dhe alternativat po afirmohen si Instagrami.

Instagram

Brandet dhe kompanitë e turizmit tani po përdorin Instagramin ku udhëtimet zënë një nga temat më të njohura. Agjencitë si dhe i gjithë sektori po i drejtohen me vendosmëri këtij aplikacioni me logon e tij të larmishme. Ndërsa 25 milionë biznese kanë aktualisht llogari në Instagram, platforma krenohet me popullaritet global: në vitin 2021, ajo numëronte më shumë se 1.3 miliardë përdorues aktivë mujorë. Përveç arritjes së të gjitha moshave, Instagram po zgjerohet në mbarë botën. Megjithëse SHBA-ja është baza më e madhe e përdoruesve të rrjetit (140 milionë përdorues), 88% e adhuruesve nuk janë me vendbanim në atë vend. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për argëtim, bisedë apo informacion, Instagrami po bëhet një objekt në peizazhin tonë. Në vitin 2019, platforma kishte mbi 500 milionë përdorues ditorë. Akoma më inkurajuese për profesionistët, 81% e përdoruesve thonë se përdorin Instagramin për të zbuluar produkte dhe shërbime të reja. Çdo ditë, më shumë se 200 milionë përdorues vizitojnë profilet e kompanive. Që nga kriza shëndetësore e shoqëruar me të gjitha llojet e ndalimeve, bota po përjeton një dëshirë për të udhëtuar. Kompanitë e turizmit do të kenë çdo interes për të qenë aktive në platformë për të kapur një audiencë të kapur. Çfarë mund të jetë më mirë se postimi i peizazheve, fotove shumëngjyrëshe apo destinacioneve të njohura të momentit?

 

 

 

Sistemi aktivizues

Kjo është padyshim ajo me të cilën ka të bëjë Instagrami: postimi i fotove dhe videove nga e gjithë bota. Sektori i turizmit është ai që mbështetet më shumë tek imazhet. Me faqet e internetit, promovimi i bukurisë së vendeve/udhëtimeve nuk është aq i lehtë ndërkohë që Instagram po vendoset si rrjeti i arratisjes dhe promovimit të vendeve turistike. Publikimet lejojnë të gjithë ndjekësit tuaj (dhe jo-abonentët nëse profili juaj është publik) të kenë akses në përmbajtje që ngjall evazion. Në fushën profesionale, ky rrjet sjell një alternativë të shkëlqyer për të promovuar një shërbim që lidhet me turizmin.

 Sistemi i tregimit

Tregimet përfaqësojnë një format kalimtar që përdoret për të informuar rreth një lajmi të përkohshëm. Mbështetja në këtë lloj përmbajtjeje dinamike ju lejon të tërheqni vëmendjen për një periudhë më të gjatë kohore. Bëhet një levë e vërtetë për të ngjallur dëshirën e udhëtarëve për të ikur. Këto foto apo video të vogla, të disponueshme 24 orë në ditë, janë bërë më vete një mjet shprehjeje. Influencuesit dhe humoristët i përdorin çdo ditë, madje mediat ofrojnë përmbajtje të përshtatur me këtë format.

Hashtags

Sistemi i hashtags është gjithashtu një mënyrë e mirë për të referuar postimet e kompanisë suaj turistike. Futja e hashtags në një postim ju lejon ta dërgoni atë drejtpërdrejt në një bazë të dhënash të dedikuar posaçërisht për këtë fjalë kyçe specifike. Meqë ra fjala, hashtag-ët e udhëtimeve janë përmbajtja më e njohur në platformë. Përveç kësaj, shumë monumente dhe vende që duhen parë janë të specifikuara aty. Me këtë, është e qartë se udhëtimi është në qendër të temës së Instagramit.