Nëse jeni pronar biznesi, me shumë mundësi keni dëgjuar për reklamat PPC dhe ndoshta jeni kurioz se si mund të përfitojë kompania juaj. Mund të mësoni gjithçka që mundeni për këtë lloj reklamimi dhe të merrni parasysh përfitimet e tij përpara se të vazhdoni me të për biznesin tuaj.

Çfarë është reklamimi PPC?

Reklamimi PPC nënkupton pagesa për klikim. Pra, sado e thjeshtë që tingëllon, pronarët e bizneseve paguajnë vetëm kur reklamat e tyre klikohen nga një konsumator në internet. Me siguri keni hasur në reklama PPC dhe mund të mos i keni vënë re. Ato duken pothuajse identike me postimet e rregullta të mediave sociale, përmbajtjen e faqeve në internet dhe motorët e kërkimit.

Si punon?

Ekzistojnë katër lloje të ndryshme të reklamave PPC:

Display Ads

 

Remarketing Ads

Search Engine Ads

Social Media Ads

Si pronar biznesi, ju e keni dizenjuar reklamën tuaj dhe bëni ofertë për përmbajtjen dhe fjalët kyçe të reklamës. Pjesa e ofertës mund të jetë konfuze për disa. Përcaktoni fjalë kyçe përkatëse për produktin tuaj dhe përdorini ato në reklamën që krijoni. Nëse dëshironi, mund të përdorni një mjet kërkimi për fjalë kyçe. Këto fjalë kyçe përcaktojnë se ku do të shfaqet reklama juaj. Nëse biznesi juaj shet veshje për stërvitje, ju mund të dëshironi të zgjidhni fjalët “pantallona të shkurtra për stërvitje” si fjalë kyçe.

Çdo mënyrë synon një vizitor të mundshëm të faqes në internet. Pra, ideja është që sa më shumë klikime të merrni, aq më shumë vizita merr faqja juaj, duke rezultuar në më shumë konvertime që do të fitoni.

Cilat janë përfitimet e përdorimit të reklamave PPC?

Reklamimi PPC ka pesë përfitime kryesore që mund të rrisin trafikun në faqen tuaj të internetit dhe ne do të dimë se sa e rëndësishme është të merrni shikime që do të përkthehen vërtet në klientë.

  •  Ju paguani vetëm për klikime – Përfitimi më i madh i PPC është se ju paguani vetëm për veprimin, ndryshe nga format e tjera të reklamimit ku paguani për ekspozimin. Nëse reklama që krijoni rezulton e dështuar, nuk do të humbni para. Thjesht mund të provoni përsëri duke modifikuar reklamën tuaj ose duke ndryshuar fjalët tuaja kyçe. Kjo është e shkëlqyeshme për kompanitë me një buxhet më të vogël reklamimi.
  • Më shumë trafik dhe shitje në faqen tuaj – Rritja e trafikut në faqen tuaj ka shumë të ngjarë të rezultojë në rritje të shitjeve. Një reklamë e mirë me siguri do të rrisë vizitat tuaja! Shpenzoni kohën dhe burimet tuaja për të krijuar një faqe mbresëlënëse, miqësore për përdoruesit dhe shikoni rritjen e shitjeve.
  • Nuk ka rregulla SEO për t’u shqetësuar – Rregullat e SEO mund të jenë të ndërlikuara dhe vazhdimisht ndryshojnë. Me PPC, nuk duhet të shqetësoheni për të gjitha këto. PPC është më konsistente
  • Rregulloni dhe përsosni për të optimizuar – Siç u aludua më lart, nëse reklama juaj nuk duket efektive, ju keni mundësinë ta ndryshoni atë. Shumica e kompanive zgjedhin të drejtojnë fushatat e tyre për disa javë dhe të analizojnë rezultatin. Nëse jeni të zhgënjyer me rezultatet, përdorni këtë si një mundësi mësimi për të bërë ndryshime dhe për t’u rritur.
  • Ndjekja e lehtë për të dhëna të përdorshme – Burimet e gjurmimit të përdorura në PPC janë të vlefshme dhe gjurmojnë fushatat tuaja për t’ju ofruar të dhëna të përdorshme që do t’ju ndihmojnë të shihni se çfarë funksionon dhe çfarë jo. Është e rëndësishme për ju të shihni se sa njerëz i shikojnë reklamat tuaja, klikojnë në reklama dhe madje sa kohë kalojnë në faqen tuaj.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë se si PPC mund të ndihmojë biznesin tuaj, na kontaktoni. Shërbimet tona dixhitale theksojnë vëmendjen ndaj detajeve dhe demonstrojnë pasionin tonë për hartimin e faqeve të internetit dhe marketingun online. Na lejoni të ndihmojmë në përmirësimin e performancës së fushatës suaj dhe t’i kthejmë ato në rezultate fitimprurëse.