Për të nxitur plotësisht procesin e rikuperimit të hotelit, ka disa këshilla marketingu që strukturat e akomodimit mund t’i vënë në praktikë. Nëse i marrin parasysh, do të tërheqin lehtësisht mysafirë që kanë filluar të udhëtojnë sërish. Ekspertët besojnë se është koha për t’u përgatitur për kthimin e industrisë së udhëtimit. Për këtë arsye, këtu janë disa këshilla për të ndihmuar strukturat e akomodimit të tërheqin mysafirë të mundshëm. E sjellë tek ju nga Tourism review

hotel marketing agency

1. Komunikoni politikat e fleksibilitetit

Për të rritur besimin e mysafirëve, është e rëndësishme të komunikoni saktësisht se çfarë politikash ka hoteli. Mundësia për të anuluar nëse mysafiri nuk është në gjendje të udhëtojë është një vlerë thelbësore që është bërë e domosdoshme me ardhjen e Covid-19. Deri në 53% e klientëve ndihen më rehat kur udhëtojnë nëse kanë mundësinë e anulimit të plotë të rezervimit dhe kthimit të parave të tyre.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për brezat e rinj. Gjithashtu, për popullsinë e Amerikës Latine dhe turistët kinezë. Prandaj, nuk duhet marrë si e mirëqenë. Me fjalë të tjera, detajet në lidhje me rimbursimet, rezervimet fleksibël dhe ndryshimet e datës duhet të bëhen të qarta në faqen e internetit dhe në reklama.
hotel hygiene

2. Protokollet e dezinfektimit

Përmirësimi i masave të sigurisë shëndetësore duhet të jetë një domosdoshmëri. Të ftuarit janë të interesuar për protokollet e sigurisë, pasi ato kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në vendimin e tyre. Të paktën 8 nga 10 udhëtarë vendosin të rezervojnë në varësi të politikës së akomodimit në këtë drejtim. Në fakt, një në dy njerëz shmang qëndrimin në vende të caktuara për shkak të shqetësimeve shëndetësore.

Natyrisht, është gjithashtu e nevojshme të komunikohen masat që ka vendosur institucioni. Komunikimi proaktiv përmes kanaleve dixhitale është një praktikë e mirë. Sa i përket protokolleve në fuqi, ato përfshijnë dezinfektimin e objekteve, përdorimin e maskave nga stafi dhe të ftuarit, shërbimin në dhomë dhe check-in pa kontakt.

albania hotel review

3. Vlerësimet janë më të rëndësishme se kurrë

Udhëtarët konsultohen me komente 41% më shumë se përpara pandemisë përpara se të marrin një vendim. 75% e udhëtarëve i marrin parasysh, veçanërisht vlerësimet që lidhen me aspekte të tilla si pastërtia e dhomës apo gjendja e përgjithshme e akomodimit. Kjo është arsyeja pse këto vleresime duhet të trajtohen me kujdes. Edhe pse mund të duket se nuk është në dorën e hotelit të kontrollojë se çfarë thonë të ftuarit e tyre në internet, realiteti është krejt ndryshe. Si fillim, hoteli duhet t’i inkurajojë mysafirët që të lënë komente duke u dërguar atyre email rikujtues ose duke u lënë atyre kartvizita në kartat në dhoma.

Është e rëndësishme që personeli i duhur të jetë në gatishmëri për t’iu përgjigjur brenda 24 orëve nga publikimi. Kjo tregon përkushtim. Në rast se vleresimi është negativ, është e nevojshme të përgjigjeni në mënyrë të përshtatshme për të riparuar reputacionin. Të falënderosh të ftuarin me emrin e tij/saj, të kërkosh falje, të theksosh ndryshimet që do të bëhen dhe të vlerësosh nëse është e nevojshme të vazhdohet në çfarëdo mënyre, si për shembull kontaktimi i drejtpërdrejtë me personin, është kritike.

SEO hotels

4. Sigurohuni që hoteli shfaqet në motorët e kërkimit

Pesha që kanë fituar burimet e informacionit online vitet e fundit është e pamohueshme. Të ftuarit kërkojnë informacion dhe frymëzim përpara se të udhëtojnë, veçanërisht në krahasim me para pandemisë. Prandaj, duhet të zbatohet një strategji marketingu shumëkanalëshe për të siguruar që marka të jetë e pozicionuar mirë.

Në këtë mënyrë, hoteli do të jetë në krye të listës kur të ftuarit e mundshëm janë duke kërkuar ose rezervuar. Për këtë arsye, rekomandohet prezantimi në disa platforma OTA, pasi njerëzit konsultohen me burime të ndryshme për të mbledhur të gjithë informacionin që ata e konsiderojnë të rëndësishëm. Me fjalë të tjera, është e nevojshme të shihni me kujdes mesazhin që publikohet në të gjitha kanalet, në mënyrë që të jetë konsistent.

adveristing for hotels

5. Krijoni promovime për çdo objektiv

Për të personalizuar mesazhin për çdo audiencë të synuar, duhet të jeni të vetëdijshëm për interesat e tyre. Në këtë mënyrë, mund të krijohen promovime specifike për t’iu përshtatur kërkesave të tyre të udhëtimit. Sigurisht që ka edhe shqetësime të përgjithshme, të cilat i kemi përmendur tashmë lidhur me fleksibilitetin dhe higjienën.

Përtej kësaj, çdo gjeneratë është specifike. Të rinjtë janë më optimistë për të ardhmen e udhëtimeve. Ata presin që pajisjet të jenë në të njëjtin nivel si para pandemisë. Me pak fjalë, për të arritur në millennials (1981 – 1995) dhe ata të gjeneratës Z (1996 – 2010), është interesante të ofrohen promovime që ofrojnë mundësinë e punës ose studimit në distancë. Në të njëjtën kohë, ata janë të interesuar për zona me volum të ulët turistik.

Në rastin e gjeneratës X (1965 – 1980) dhe bebe boomers (1946 – 1964), ata po kërkojnë një ndryshim peizazhi. Prandaj, ata mund të tërhiqen nga peizazhe mahnitëse dhe mjedise të jashtme. Ndërkohë, të lindurit para vitit 1946 duan arratisje familjare me akomodime të përshtatshme për moshën.