Ka shumë këshilla që mund të ndiqni për të rritur suksesin dhe popullaritetin e hotelit tuaj. Duhet t’i kushtoni vëmendje përvojës së klientit. Një këshillë tjetër e mirë është të rrisni shikueshmërinë e faqes së internetit të hotelit tuaj në motorët e kërkimit. Mësoni më shumë rreth këshillave dhe praktikave kryesore të SEO në mënyrë që të ofroni një përvojë cilësore në internet për klientët tuaj.

1.Rishikoni faqen tuaj të internetit dhe sigurohuni që të jetë i pasur me fjalë kyçe

Hapi i parë dhe më i rëndësishëm është rishikimi i faqes së internetit të hotelit tuaj. Filloni me kërkimin e fjalëve kyçe në mënyrë që të keni një nocion më të qartë se cilat do të ishin fjalët, termat dhe frazat më të dobishme të lidhura me hotelin për të përfshirë në përmbajtjen tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të renditeni në një pozicion më të lartë në motorin e kërkimit. Sigurohuni që çdo faqe të ofrojë një përmbajtje me cilësi të lartë, të shkruar mirë dhe relevante. Përdorni URL të thjeshta, të lexueshme, të lehta për t’u kuptuar dhe me viza.

2.Kushtojini vëmendje titujve, përshkrimeve

Në vend që të përdorni emrin e hotelit tuaj, është më mirë të përfshini fillimisht fjalë kyçe të synuara dhe së dyti emrin. Mos përdorni titujt dhe përshkrimet e kopjuara.

Fjalët kyçe mund të përdoren gjithashtu në kontekstin e faqes së internetit.

3.Lidhuni logjikisht

Lidhuni logjikisht midis faqeve tuaja. Njerëzit janë në kërkim të përmbajtjes lehtësisht të arritshme dhe të kuptueshme, dhe lidhjeve që do t’i udhëheqin ata përmes faqes tuaj të internetit. Kjo është gjithashtu e rëndësishme për Google – kur Google ndjek dhe gjurmon lidhjet në faqen tuaj të internetit, dhe më vonë i vendos rezultatet në indeksin e Google. Një strukturë e mirë e brendshme e lidhjes është ajo në të cilën ka disa kategori të listuara në faqen tuaj kryesore dhe secila kategori dërgon në postime të ndryshme, të rëndësishme për të.

4.Përmirësoni shpejtësinë e faqes suaj të internetit

Përshpejtoni faqen tuaj të internetit. Disa këshilla bazë për ta bërë këtë janë:

Optimizoni imazhet tuaja dhe shkallëzoni ato në mënyrë të përshtatshme, në mënyrë që ato të jenë ende me cilësi të lartë, por të ndryshohen përmasat që të jenë më të vogla.

Përdorni një dizajn të thjeshtë, që do të thotë se duhet të zvogëloni numrin e elementëve në faqen tuaj të internetit. Kjo do të zvogëlojë numrin e kërkesave HTTP dhe do të përmirësojë shpejtësinë.

Rregulloni lidhjet tuaja të prishura, nëse keni ndonjë – nëse dërgoni një faqe që nuk ekziston më, kjo bën që serveri juaj të japë një faqe 404. Këto thirrje të serverit mund të ngadalësojnë shpejtësinë e faqes suaj të internetit.

Përdorni kod të thjeshtë HTML siç interpretohet drejtpërdrejt nga shfletuesi.

Këto janë vetëm disa nga praktikat më të zakonshme.

5.Inkorporoni një blog

Krijo një blog për t’i mbajtur vizitorët e faqes në internet të përditësuar me atë që po ndodh në hotelin tuaj dhe në zonën përreth. Ky është një sugjerim në rast se ka ngjarje të rregullta dhe do të përfshijë një element social. Megjithatë, nëse vlerësoni se nuk do të jeni në gjendje ta përditësoni blogun, rishikojeni, sepse një blog i ndenjur është më i keq se mos të kesh blog në faqe.

6.Theksoni përfitimet e vendndodhjes së hotelit tuaj

Sigurohuni që website ose blogu juaj të përfshijë dhe të theksojë avantazhet, veçoritë, pikat referuese të vendndodhjes suaj. Kështu, motori i kërkimit do të japë rezultate më të rëndësishme. Përfshini një hartë në faqen tuaj të internetit dhe mendoni për atë që është interesante pranë vendndodhjes tuaj të veçantë. Klientët janë të interesuar për atë që mund të bëjnë, vizitojnë dhe përjetojnë.

7.Zbatoni SEO për celular

Një faqe interneti është e përgjegjshme nëse, në mënyrë ideale, dizajni, imazhet, teksti dhe navigimi i tij është i njëjtë në celular dhe në desktop. Nëse tashmë keni një faqe interneti që funksionon me shumë përmbajtje të mirë në të, merrni parasysh punësimin e një projektuesi të faqes në internet. Ky është një investim i mirë sepse do të ofrojë përvojën më të mirë të shikimit dhe do të plotësojë nevojat e klientit tuaj.

8.Promovoni oferta speciale në media të tjera

Inkorporoni mediat sociale – përditësoni përmbajtjen, artikujt e blogut, ofertat speciale, fotografitë, etj. – në kanalet e mediave sociale si Twitter, Facebook, Instagram, Tik Tok etj.