Optimizimi i mirë i motorit të kërkimit (SEO) ka shumë aspekte – përmbajtje cilësore, marketing dixhital dhe një faqe interneti të përgjegjshme. Përgjegjshmëria është një faktor i rëndësishëm renditjeje për motorët e kërkimit dhe ndikon në dukshmërinë e biznesit tuaj. Përgjegjshmëria e një site i referohet gatishmërisë në të cilën ai ngarkon dhe u përgjigjet pajisjeve të ndryshme, duke përfshirë desktopin, celularin dhe tabletët. Meqenëse gati 50% e trafikut të faqes në internet vjen nga pajisjet celulare dhe një numër në rritje individësh po marrin vendime për blerjet në telefonat e tyre, reagimi duhet të jetë një pjesë integrale e strategjisë suaj SEO. Mësoni veçoritë thelbësore të një faqeje interneti të përgjegjshme dhe pse duhet t’i integroni ato për të përmirësuar biznesin tuaj.

Navigimi

Një nga aspektet më të rëndësishme të dizajnit të përgjegjshëm të faqes është lehtësia e navigimit. Navigimi i faqes duhet të ndryshojë në varësi të gjerësisë së shfletuesit. Në një faqe interneti celulare, shenjat e navigimit duhet të jenë në krye dhe në qendër për qasje të lehtë, ndërsa desktopët duhet të shfaqin sinjale navigimi vetëm nën logo. Kolonat janë një konsideratë tjetër e rëndësishme për paraqitjen – informacioni mund të shpërndahet në tre kolona ose më shumë në një site desktop, por duhet të ketë vetëm një kolonë në një site celular për lehtësinë e aksesit.

Fleksibiliteti

Mos harroni se reagimi, sipas definicionit, do të ndryshojë ekranet që të jenë fleksibël në varësi të pajisjes. Ndryshimet në tekst dhe imazhe midis desktopit dhe celularit do të ndihmojnë të sigurohet që një shikues të ketë një përvojë të qetë, pavarësisht se çfarë. Për shembull, një site celular mund të ketë rritur madhësinë e shkronjave dhe lartësinë e rreshtave në mënyrë që të maksimizojë lexueshmërinë. Imazhet janë një aspekt i rëndësishëm i SEO, kështu që t’i bësh ato fleksibël për celularin ia vlen përpjekja shtesë.

Në të njëjtën kohë, shfletuesit celularë mund të kenë kohë më të ngadalta të ngarkimit dhe shumë imazhe mund ta përkeqësojnë problemin. Prandaj gjetja e sasisë dhe cilësisë së duhur të imazheve për faqen tuaj mund të jetë një ekuilibër delikat. Ndërsa dizajni i faqes evoluon, është thelbësore të merret në konsideratë përdorimi selektiv i imazheve cilësore (të themi, fotot unike profesionale). Ridizenjim ose rinovim i faqes në internet mund të jetë një kohë e mirë për të marrë në konsideratë cilësinë dhe sasinë e imazheve tuaja dhe përmbajtjeve të tjera statike të faqes në internet.

Media Queries

Ndërsa paksa teknike, pyetjet e medias janë një aspekt thelbësor i dizajnit të përgjegjshëm të faqes. Një pyetje mediatike është një modul CSS që lejon paraqitjen e përmbajtjeve të ndryshme në varësi të pajisjes së përdorur, duke marrë parasysh veçanërisht rezolucionin e ekranit. Kërkesat e medias punojnë së bashku me komponentët fleksibël të faqeve dhe një bazë solide CSS dhe HTML për të ofruar një përvojë të qetë vizitorësh, pavarësisht nga pajisja.

Pyetjet e medias lejojnë zhvilluesit e website-t të ndërtojnë paraqitje të shumta për faqet e internetit duke përdorur të njëjtat dokumente HTML. Disa aspekte të site do të ndryshojnë në bazë të madhësisë së shfletuesit të përdoruesit – për shembull,rezolucioni i ekranit.

Pse keni nevojë për një faqe interneti të përgjegjshme?

Një website vërtet i përgjegjshëm ofron të njëjtin nivel të lartë të përvojës së përdoruesit në të gjitha pajisjet e tjera duke ruajtur dhe përshtatur të gjithë përmbajtjen e nevojshme të faqes në internet në të gjitha platformat e mundshme. Me fjalë të tjera, një përdorues i faqes në internet mund të fillojë të bëjë blerje në internet përmes desktopit dhe të marrë përvojën në një pajisje celulare më vonë pa ndërprerje ose vonesa në përmbajtje. Në një peizazh dixhital konkurrues, faqet e përgjegjshme janë një aspekt integral i suksesit të biznesit tuaj.

Nëse faqja juaj e internetit ka probleme në pajisje të ndryshme, mund të humbisni biznesin e vlefshëm, pasi klientët potencialë gjejnë atë që u nevojitet nga një konkurrent tjetër.