Nuk mjafton vetëm të jesh në internet, çdo kompani turistike duhet të dijë se si të arrijë udhëtarët. Zbuloni 5 mënyra të shkëlqyera për të tërhequr klientët me marketingun turistik.

Sfida e madhe për kompanitë turistike në ditët e sotme është të dinë se si të vendosen siç duhet në internet për të pasur më shumë biznes. Në këtë kontekst, pyetja kryesore që lind është se si të tërheqim klientët me marketingun turistik.

Njerëzit, gjithnjë e më shumë, i drejtohen platformave online për të kërkuar informacione rreth destinacioneve, biletave ajrore, akomodimit dhe kompanive turistike që mund t’i ndihmojnë ata të përmbushin ëndrrat e tyre të udhëtimit.

Megjithatë, në një mjedis kaq të gjerë dhe me konkurrencë të madhe, nuk është aq e thjeshtë të paraqitesh si një opsion për këtë udhëtar.

Kjo është ajo ku marketingu turistik fiton rëndësi për të nxjerrë në pah një kompani turistike në mjedisin online. Megjithatë, mënyra për të përdorur një biznes në internet kërkon shumë përkushtim dhe përdorim korrekt të strategjive të marketingut turistik.

Për t’ju ndihmuar, ne do të listojmë 5 mënyra për të tërhequr klientët me marketingun turistik. Së pari, megjithatë, ju duhet të kuptoni rëndësinë e marketingut turistik dhe se si ai mund të ndihmojë për të sjellë sukses në biznesin tuaj turistik.

Marketingu nuk është vetëm reklamë. Në konceptin e tij bazë, është arti i eksplorimit, krijimit dhe dhënies së vlerës për të kënaqur nevojat e tregut.

Me fjalë të tjera, strategjitë e marketingut marrin në konsideratë faktorë dhe të dhëna të ndryshme për të krijuar më pas fushata që kënaqin dëshirat e konsumatorëve dhe të biznesit në mënyrë që të gjenerojnë biznes.

Nga ana tjetër, marketingu turistik është një segment i marketingut i fokusuar në kuptimin e kërkesës së turistëve dhe afrimin e tyre me kompanitë e këtij sektori.

Me fjalë të tjera, ai kërkon të njohë nevojat e udhëtarëve për të ofruar përvojën më të mirë në fushatat reklamuese për shërbimet turistike. Me pak fjalë, aplikimi i duhur i marketingut turistik e bën kompaninë turistike të dallohet dhe gjeneron rritje të shitjeve dhe konsolidim të markës.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme për çdo kompani turistike të përdorë këtë mjet të fuqishëm për të reklamuar dhe konvertuar shitjet dhe shërbimet.

5 mënyra për të tërhequr klientët me marketingun turistik

Ka shumë mënyra për të tërhequr klientët me marketingun turistik. Strategjitë përfshijnë aspekte të ndryshme të komunikimit dhe studiojnë audiencën e synuar për t’i arritur ato sa më mirë.

Megjithatë, ekzistojnë pesë koncepte bazë të marketingut turistik që çdo kompani turistike duhet të zbatojë për të arritur sukses. Shikoni ato më poshtë:

Bëjeni të ndihet prania juaj në internet

Për të tërhequr klientët e udhëtimit, kompania juaj turistike duhet të jetë në internet. Kjo nuk do të thotë vetëm të kesh një faqe interneti, një dyqan elektronik ose profile të mediave sociale.

Ju nuk do të paraqiteni për udhëtarin nëse nuk punoni me praninë tuaj në internet. Këtu hyn marketingu i turizmit. Strategjitë e marketingut turistik janë zhvilluar pikërisht për t’i dhënë shikueshmëri biznesit tuaj.

Për këtë qëllim, ata punojnë me veçoritë e secilës platformë për të komunikuar në mënyrë adekuate me personin – ose audiencën e synuar. Në këtë mënyrë ata arrijnë të angazhojnë udhëtarin dhe rrjedhimisht ta bëjnë klient.

Ofroni përmbajtje përkatëse

Një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të tërhequr klientët me marketingun turistik është duke ofruar përmbajtje përkatëse. Në fakt, marketingu i përmbajtjes është mjeti kryesor i marketingut turistik për të sjellë udhëtarët në mënyrë organike në faqen tuaj të internetit ose rrjetin social.

Për shembull, nëse punoni me udhëtime ndërkombëtare, provoni të krijoni një tekst informues për “destinacionet kryesore turistike për t’u vizituar në Evropë në 2021”. Me këtë, ju do të tërhiqni njerëzit e interesuar për të udhëtuar atje në faqen tuaj dhe do të jeni në gjendje të ofroni shërbimet tuaja.

Sipas hulumtimit të agjencisë ndërkombëtare Aberdeen, normat e konvertimit janë gjashtë herë më të larta për kompanitë që miratojnë marketingun e përmbajtjes.

Gjithashtu ia vlen të investohet në përmbajtje audiovizive. Nuk ka asgjë më të mirë se fotot për të ilustruar bukurinë e vendeve. Videot e bëjnë të lehtë shfaqjen e vendeve, akomodimeve dhe turneve dhe përcjellin një mori informacionesh në një kohë të shkurtër.

Përvoja në shitje

Një pikë e rëndësishme e strategjisë së marketingut turistik është të kuptojmë se udhëtari kërkon mbi të gjitha përvojat.

Prandaj, një mënyrë efektive për të tërhequr klientët për të udhëtuar është investimi në veprimet e tregimit. Nëpërmjet tregimit, një kompani turistike mund të reklamojë shërbimin e saj duke e lidhur atë me një përvojë konkrete, simbolike dhe emocionale përmes një historie.

Tregimet kanë fuqi të jashtëzakonshme, sepse gjenerojnë ndjeshmëri dhe transmetojnë besim. Përveç kësaj, ato janë të lehta për t’u mbajtur mend dhe, më e rëndësishmja, ato mund të ndahen.

Në këtë mënyrë, përveç krijimit të një lidhjeje midis kompanive turistike dhe udhëtarëve, tregimi rrit promovimin e bizneseve turistike.

Jepni përparësi marrëdhënies

Një pjesë e rëndësishme e strategjive të marketingut turistik është marrëdhënia me klientin. Dhe fillon edhe përpara se udhëtari të bëhet klienti juaj.

Ju duhet t’i bëni të qartë klientit të mundshëm se kompania juaj turistike ofron shërbime të personalizuara, kupton nevojat e udhëtarit dhe është gati ta ndihmojë atë të realizojë ëndrrën e tyre të udhëtimit.

E gjithë kjo mund dhe duhet të theksohet në fushatat e marketingut. Një mënyrë për ta demonstruar këtë është gjithashtu të mos lini asnjë drejtues – personin që është i interesuar për shërbimin tuaj – pa mbikëqyrje. Përgjigjuni pyetjeve, mos lini asnjë koment të harruar në rrjetet sociale dhe ndiqni komentet.

Gjithashtu, jini të gatshëm të përballeni me kritikat dhe ankesat. Duke iu përgjigjur pozitivisht këtij lloj problemi, ju zbuloni pjekurinë dhe përkushtimin e kompanisë suaj ndaj klientit.

Përdorni E-mail Marketing

Marketingu me email është një mjet i fuqishëm për të tërhequr klientët me marketingun turistik. Kjo ju lejon të segmentoni komunikimin dhe ta drejtoni atë në mënyrë të përshtatshme për çdo audiencë.

Për më tepër, marketingu me email është një hap përpara strategjive të tjera kur bëhet fjalë për të fituar mbi klientin. Kjo është për shkak se postimi juaj, në një pjesë të madhe, do të përbëhet nga drejtues, domethënë njerëz që, në një moment, tashmë janë interesuar për shërbimin tuaj.

Me marketingun me e-mail, kompania juaj turistike mund të fuqizojë promovimet dhe fushatat ekskluzive, të përshtatura për këta udhëtarë.

Ia vlen të investohet në marketingun profesional të turizmit

Së fundi, një nga mënyrat më të mira për të tërhequr klientët me marketingun turistik është duke vënë bast mbi profesionalizimin.

Çfarë do të thotë kjo? Do të thotë që ia vlen të investoni në marketingun profesional të turizmit për të rritur rezultatet e biznesit tuaj.

Duke punësuar një agjenci të specializuar marketingu, kompania juaj turistike do të ketë një ekip ekspertësh për të zbatuar strategjitë për tërheqjen e klientëve.

Agjencia e marketingut të turizmit do të menaxhojë të gjithë promovimin e kompanisë suaj në kanalet kryesore dixhitale, duke u kujdesur për pozicionimin e saktë dhe duke kërkuar gjithmonë të konvertojë më shumë klientë.