Në epokën e mediave sociale dhe udhëtarëve të ‘mençur’, ndarja e eksperiencave me të tjerët është shumë e rëndësishme. Të dhënat nga industria e udhëtimeve tregojnë se 95 % e personave lexojnë vlerësimet para se të bëjnë një rezervim, dhe 76 % e udhëtarëve postojnë foto të udhëtimit të tyre online. 
Ky është lajm i mirë për hotelet dhe resortet e medha, sepse  kur është kaq e thjeshte për klientët që të marrin foto të ketyre vendeve nga miqte e tyre, hotelet që ofrojnë eksperienca të jashtëzakonshme kanë mundësi të shkëlqejnë më shumë se kurrë.
Ne e dimë se përdoruesit e Booking.com apo dhe faqeve te tjera te rezervimeve, priren të krahasojnë në të njëjtën kohë disa hotele para se të rezervojmë, kështu që ata i lexojnë vlerësimet një e nga një. Në një situatë të tillë, çelësi i suksesit është mirë-menaxhimi i reputacionit online. Të dhënat tregojnë se vlerësimet dhe imazhet janë faktorët kryesorë që klientët bazohen para se të vendosin se ku do të qëndrojnë.
Njerëzit priren që të shikojnë ato hotele me pikë mbi mesatare. Një nga filtrat e kërkimit më të përdorur në Booking.com janë filtrat e vlerësimit të pikëve nga 8+ ose mbi 9+. Kjo e dhënë e vogël konsiderohet si mënyra më e qartë që klientët të kuptojnë se cilet  nga hotelet ofrojnë shërbimin më të mirë.
Kjo do të thotë që pronat (hotelet) që ofrojnë shërbimet më të mira gjithmonë do të jenë në krye të listës dhe ne duhet të jemi krenar që t’i ndajmë këto me klientët tanë.