Konkursi nderkombetar per brandimin e Shqiperise u mbajt me 16 maj 2014  ne ambjentet e hotel Sheraton Tirana.
Konkurrentet ishin:

  1.  CNN www.cnn.com/international France
  2. HEMINGTON www.hemingtonconsulting.co.uk UK
  3.  INTERFACE TOURISM GROUP www.interfacetourism.com  France
  4. MEC MEDIANETWORK www.mecglobal.com  Greqi
  5. STRAWBERRYFROG APCO www.strawberryfrog.com SHBA

“Interface Tourism Group” prezanton projektin “Branding Albania” me sloganin “Albania – share the secret!”.
“Hemington” prezanton projektin “Branding Albania” me sloganin “Albania welcoming the future”.
CNN prezanton projektin “Branding Albania” me sloganin “It’s all in Albania”.
“StrawberryFrog APCO” prezanton projektin per “Branding Albania”, me sloganin “Albania-Go your own way!”.
MEC Medianetwork prezanton projektin e “Branding Albania” me sloganin “Rediscover Europe”.
Fituese e vendit te pare eshte kompania StrawberryFrog APCO , vendi i dyte  INTERFACE TOURISM GROUP dhe ne vend te trete HEMINGTON.