Hotelet janë vazhdimisht në zhvillim, dhe industria e hotelerisë është një nga industritë më konkurruese në botë. Nuk është e pazakontë që hotelet të investojnë shumë në rinovime të reja ose në fushata të gjera marketingu për të qëndruar përpara konkurrencës.

Por ndërsa hotelierët e dinë rëndësinë që dizajni i faqes së internetit të hoteleve mund të luajë në iniciativat e tyre të marketingut, investimi në website ndonjëherë mund të zërë vendin e dytë. Një website hoteli i ridizenjuar ose krejt i ri ndonjëherë mund të duket si një investim i panevojshëm kur shumë vizitorë vazhdojnë të rezervojnë, por një faqe interneti hoteli është shitësi numër 1 i çdo hotelieri, dizajni dhe funksionaliteti i tij mund të jenë në fakt një gjenerues i madh ROI nëse bëhet siç duhet. Një faqe interneti hoteli është përshtypja e parë dhe shumë më tepër.

Nuk e shihni performancën që prisnit nga reklamat PPC ose marketingu metasearch? Jeni të zhgënjyer në performancën e SEO-s të hotelit tuaj apo renditjen e fjalëve kyçe? Dizajni dhe funksionaliteti i faqes në internet mund të luajnë një rol po aq të madh sa përmbajtja. Në fund të fundit, një faqe interneti hoteli lidh të gjitha taktikat e marketingut së bashku dhe një faqe interneti joangazhuese, me performancë të ulët ose e vjetër mund të ndikojë më shumë sesa përvoja e përdoruesit.

 

Për të maksimizuar të ardhurat nga një faqe interneti hoteli, është e rëndësishme që tregtarët të gjykojnë performancën dhe të vendosin kur kanë nevojë për një website të ri. Një website i ri mund t’ju ndihmojë t’i jepni hotelit tuaj një avantazh të shtuar ndaj konkurrencës dhe duhet të jetë një prioritet nëse dëshironi të qëndroni përpara kurbës. Ka shumë gjëra që duhen parë kur të përcaktohet nëse hoteli juaj ka nevojë për një faqe interneti të re. Këtu janë pesë nga më të rëndësishmet.

  1. Website juaj i hotelit ka angazhim të ulët dhe nuk po bën rezervime

Shenja e parë paralajmëruese e një faqe interneti hoteli që ka nevojë për përmirësim është angazhimi i ulët ose ulja e rezervimeve. Sigurisht, ka sezone për prenotimet në industrinë e mikpritjes, por hotelierët po shikojnë gjithmonë të dhënat – dhe të dhënat mund t’i nënvizojnë këto paralajmërime.

Një nga mënyrat më të lehta për të përcaktuar nëse hoteli juaj ka nevojë për një website të ri është angazhimi i ulët. Studimi i Google për Udhëtimin e Klientit 2020 zbuloi se 47% e udhëtarëve vendosën të mos rezervonin në një faqe interneti për shkak të nevojave të paplotësuara (krahasuar me 26% për shkak të çmimit). A e thekson faqja juaj e internetit e hotelit ofertën tuaj? A është e lehtë për të naviguar dhe përdorur? Nëse vëreni probleme të angazhimit me website-n tuaj aktual, mund të jetë koha për të investuar në një dizajn të ri faqeje.

Hotelierët mund të përdorin të dhëna për të përcaktuar se çfarë funksionon dhe çfarë nuk funksionon kur bëhet fjalë për prenotimet. Kjo është ajo ku hotelierët, ekspertët e SEO-s dhe strategët e marketingut dixhital duhet të punojnë së bashku për të përcaktuar nëse po marrin apo jo ROI-në më të mirë me strategjinë e tyre aktuale në internet. Ka tre faktorë kyç që hotelierët mund të shikojnë për të kuptuar më mirë të dhënat.

Testimi i përdorshmërisë së faqes në internet: Mënyra më e mirë për të parë nëse udhëtarët janë në gjendje të ndërveprojnë lehtësisht me website-n tuaj të hotelit, është duke kryer një test përdorshmërie të faqes në internet. Ju mund të përdorni të dhënat (ose të punoni me një strateg marketingu për të ndihmuar) për të përcaktuar se ku po klikojnë përdoruesit dhe si po lëvizin në një faqe të caktuar ose në të gjithë site-n. Këto të dhëna mund të nxjerrin në pah të metat e dizajnit ose të përdorshmërisë që mund të ndikojnë në angazhim.

Core Web Vitals: Ndërsa testimi i përdorshmërisë i ndihmon hotelierët të vëzhgojnë përdorimin në botën reale të dizajnit të faqes së tyre të internetit të hotelit, Core Web Vitals i Google ofron një paraqitje të shkurtër të faktorëve prapa skenave që mund të ndikojnë në renditjen e motorit tuaj të kërkimit (por gjithashtu ndikojnë në përvojën reale të përdoruesit) . Duke testuar faqen tuaj të internetit me PageSpeed ​​Insights të Google, mund të shihni se cilët faktorë të dizajnit dhe kodimit mund të ngadalësojnë faqen tuaj të internetit ose të ndikojnë në performancën.

Pajtueshmëria me ADA: Pajtueshmëria me Aktin e Amerikanëve me Aftësi të Kufizuara (ADA) nuk është një metrikë angazhimi, në vetvete, por ajo ndikon në përvojën e përdoruesit dhe është kritike për të vlerësuar dizajnin aktual të faqes suaj të internetit të hotelit. Në vitin 2020, kishte më shumë se 2,500 padi kundër kompanive për pajtueshmërinë e faqes së internetit të ADA. Optimizimi i dizajnit të faqes në internet për personat me aftësi të kufizuara – duke përfshirë lexuesit e ekranit, raportet e kontrastit dhe më shumë – është një prirje kryesore në vitin 2021 dhe tregtarët duhet të rishikojnë këndvështrimin ADA të faqes së tyre të internetit të hotelit kur marrin vendime për website-n.

  1. Website juaj i hotelit kërkon shumë kohë për t’u ngarkuar

Të gjithë e dinë se sa e bezdisshme mund të jetë kur një shfletues rrotullohet ndërsa përpiqet të ngarkojë një faqe interneti. Njerëzit nuk kanë shumë durim për një faqe interneti të ngadaltë. Shpejtësia e faqes tuaj të internetit të hotelit mund të bëhet ose një avantazh i madh ose një pikë e madhe bezdisjeje për udhëtarët.

 Sipas Google, 53% e faqeve të internetit braktisen nëse një përdoruesi duhet të presë më shumë se tre sekonda që faqja e internetit të ngarkohet. Ndërsa hotelierët mendojnë për investimin në një strategji të re marketingu ose kanal online, apo ndërsa vlerësojnë performancën e fushatave dhe website-t të tyre, është e rëndësishme të merrni parasysh se sa kohë duhet të ngarkohet faqja juaj aktuale. Ka një arsye që Core Web Vitals të Google janë pothuajse ekskluzivisht të përqendruara në shpejtësi.

Ekziston një listë e gjatë e shkaqeve për një website me ngarkesë të ngadaltë. Disa mund të jenë rregullime të thjeshta, por një listë e gjatë çështjesh mund të sinjalizojë se është koha për të investuar në një dizajn të ri të faqes së internetit të hotelit. Disa përfshijnë:

 Imazhet: Imazhet në përgjithësi janë rregullimi më i lehtë i shpejtësisë. Një test i shpejtësisë së faqes suaj të internetit mund të nxjerrë në pah imazhe të mëdha që nuk janë optimizuar siç duhet për web. Nuk ka një numër të saktë, por Squarespace rekomandon mbajtjen e fotografive të websitet-t nën një madhësi skedari prej 500 KB (dhe shumë zhvillues synojnë shumë më pak). Mund të duket e thjeshtë, por imazhet e mëdha të aksioneve ose fotot e paoptimizuara mund të ngadalësojnë në mënyrë drastike kohën e ngarkimit dhe të kenë implikime të mëdha në renditjen e përdorur nga Google.

Shtojcat: Nëse një faqe interneti hoteli ka shumë shtojca, mund të ngadalësojë ndjeshëm shpejtësinë e faqes. Është gjithashtu e rëndësishme të siguroheni që website juaj të përdorë shtojcat më të reja dhe më të përditësuara. Shtojcat e vjetruara mund të kenë implikime të sigurisë dhe performancës së faqes në internet.

Teknologji e vjetëruar dhe/ose pritje e dobët: Faqet e internetit janë po aq të mira sa teknologjitë mbi të cilat janë ndërtuar. Nëse hoteli juaj është ndërtuar në një CMS të vjetër ose të ngathët, ose nëse CMS-ja juaj thjesht duhet të përditësohet, kjo jo vetëm që mund ta bëjë punën tuaj më të vështirë, por gjithashtu mund të çojë në probleme të faqes në internet. Nëse hoteli juaj përdor një shërbim të ngadaltë të pritjes, ai mund të bëjë që gjithçka të funksionojë ngadalë.

Kodimi i dobët: Kur një faqe interneti vjetërohet, është e natyrshme që kodi të shtohet ndërsa bëhen ndryshime, shtohen veçori ose kodi origjinal bëhet i vjetëruar ndërkohë që prezantohen mënyra më moderne për ndërtimin e një faqeje interneti. 

  1. Faqja juaj e internetit e hotelit nuk është e optimizuar për pajisjet celulare

Sipas Google, 79% e udhëtarëve përfunduan një rezervim pasi kishin bërë kërkime në telefonin e tyre. Përvoja e website-t celular të një hoteli është parësore sot dhe do të vazhdojë të rritet në rëndësi.

Faktori numër 1 që duhet marrë parasysh është shpejtësia. Nëse një faqe interneti hoteli është e ngadaltë në desktop, është pothuajse me siguri më e keqe në celular, veçanërisht kur merren parasysh udhëtarët që përpiqen të hapin një faqe interneti në rrjetet celulare. Shpejtësia e faqes celulare është thelbësore për përvojën e përdoruesit, kjo është arsyeja pse Google kaloi në indeksimin e faqes së parë në celular në 2020.

Faktori i dytë që duhet marrë parasysh është nëse faqja aktuale e internetit e hotelit tuaj është e përgjegjshme. Një faqe interneti e përgjegjshme shkallëzohet në madhësinë e ekranit të një përdoruesi dhe është tepër e rëndësishme për çdo faqe interneti. Meqenëse qëllimi përfundimtar është nxitja e rezervimeve, është thelbësore që faqja juaj e internetit të jetë e lehtë për t’u naviguar në celular, nga kërkimi në të gjithë procesin e rezervimit.

  1. Faqja juaj e internetit e hotelit është e rëndë dhe e vështirë për t’u shkallëzuar

Faqja e internetit e një hoteli është padyshim komponenti më kritik në strategjinë e marketingut dixhital të çdo hotelieri, kështu që duhet të jetë i shkallëzueshëm. Kur një faqe e re duhet të shtohet ose duhet të bëhen ndryshime, asnjë tregtar nuk dëshiron të mbështetet vazhdimisht tek një zhvillues për ta ndihmuar.

Platformat moderne CMS, duke përfshirë WordPress, lejojnë hotelierët të ndërtojnë faqen e internetit të hotelit të tyre më shpejt dhe me efikasitet. Kur nevojitet një zhvillues, një CMS më e fortë mund të lejojë integrime më të mira me platforma të palëve të treta, turne virtuale dhe veçori të tjera të website-t që po bëhen më të përhapura dhe të kërkuara në industrinë e mikpritjes.

  1. Faqja juaj e internetit e hotelit është më shumë se 3 vjeç

Interneti është një mjedis që ndryshon vazhdimisht, kështu që qëndrimi në krye të pranisë në internet të një hoteli kërkon përpjekje serioze dhe synime. Dizajni i faqes së internetit të hotelit është një investim. Një hotel mund të shpenzojë diku midis 5,000 dhe 25,000 dollarë për një projekt website në varësi nëse është një ridizenjim ose rregullim, por mund të ofrojë një ROI me ndikim.

Nuk ka një periudhë të saktë kohore, por një rregull i madh i industrisë është që dizajni i faqes në internet të hotelit (ose shumica e çdo faqe interneti për këtë çështje) zgjat përafërsisht tre vjet. Është e pamundur të jesh gjithmonë aktual me çdo trend në ndryshim të faqes në internet, por rifreskimet e vazhdueshme të dizajnit të faqes në internet ose një faqe e re e internetit mund të ndihmojë. Një dizajn i ri website mund të ndihmojë hotelierët të përdorin teknologjitë moderne si dizajni i përgjegjshëm i web-it, i cili do të sigurojë shpejtësi kur një udhëtar shikon informacionin nga faqja e një hoteli në çdo pajisje që mund të përdorë për t’ju gjetur.

Për të qëndruar konkurrues në industrinë e hotelerisë, është e rëndësishme që hotelierët të planifikojnë një hap përpara. Një faqe interneti e re mund të ndihmojë një hotel të dallohet nga konkurrenca dhe të sigurojë që mysafirët e mundshëm të dinë se cilët janë ata para se të kalojnë nëpër dyert tuaja.